babyshower

Wat is een babyshower?

Babyshowers worden steeds populairder, maar wat is een babyshower eigenlijk? Een babyshower is een feest dat wordt georganiseerd voor een zwangere vrouw. Het doel van een babyshower is om de toekomstige mama goed in de watten te leggen en te verwennen.

Met een babyshower zijn er vaak een aantal vrouwen bij elkaar die een nauwe band hebben met de zwangere. In tegenstelling tot een vrijgezellenfeest is het bij een babyshower wel heel normaal dat een moeder en oma ook aanwezig zijn. Daarnaast sluiten vaak zussen, vriendinnen, collega’s of vrouwelijke schoonfamilie aan bij de babyshower.

Wat gebeurt er tijdens een babyshower?

Tijdens een babyshower zijn er meestal lekkere hapjes en drankjes en is er een activiteit. Denk hierbij aan een leuke workshop of een aantal babyshower spelletjes. Ook worden er meestal cadeautjes gegeven aan de zwangere. In Nederland zijn deze cadeaus meestal niet al te uitbundig, aangezien we ook op kraambezoek komen met cadeaus. In Amerika echter is een babyshower vaak het enigste feestje rondom een geboorte. Daar gaan ze niet op kraambezoek, waardoor de cadeaus vaak wat groter zijn tijdens een babyshower.

Organiseer een babyshower

Een babyshower wordt georganiseerd door een goede vriendin, zus of moeder van de zwangere. Vaak werken 2 vrouwen hierin samen, zodat de taken te verdelen zijn. Stem daarom goed met elkaar af wie wat doet en maak een groeps-WhatsApp aan. Wellicht dat andere gasten ook leuke ideeën of toevoegingen hebben. Een babyshower vindt meestal plaats wanneer de zwangere tussen de 30 en 36 weken zwanger is.

Regel babyshower versiering

Maak de babyshower nog leuker met feestelijke babyshower versiering. Weten jullie al wat het geslacht is? Dan kan je roze of blauwe versiering pakketten vinden in onze webshop. Is het geslacht nog onbekend? Kies dan voor een neutrale kleur zoals goud. Wist je dat babyshower versiering ook vaak herbruikbaar is? Geef de versiering mee aan de zwangere en zij kan het weer gebruiken in de kraamtijd. Daarnaast bestaan er ook thema versieringen, zoals >Jungle versiering

Babyshower hapjes

Bij een babyshower horen ook lekkere hapjes. Geef je de babyshower in een restaurant? Dan hoef je hier zelf niet over na te denken.
We wensen jullie een prachtige babyshower toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *