Stamboom en je familie

Stamboom en je familie

In je leven is het natuurlijk van belang dat je een familie hebt. Sommige mensen hebben dan ook de pech dat ze niet meer een familie hebben. Dit kan komen door ziekte of gewoon weg ongeluk. Het hebben van een familie is dan van een groot belang en dit moet je dan ook goed houden. Zo is de band met je familie van een groot belang en moet je hier dan ook naar kijken. Daarnaast kan je kijken naar de geschiedenis van je familie. Vaak weten sommige familieleden van je familie zoals je opa en oma veel over de geschiedenis van iedereen in de familie. Daarnaast heb je ook andere manieren hoe je hier achter kan komen. Zo kan je kijken naar een stamboom en heeft bijna iedere familie deze dan ook vastgelegd. De meeste stambomen kan je dan ook vinden in een boek van de familie en zijn ze dan ook zelden online te vinden. Een stamboom is in principe een familie stamboom. Deze kan laten zien wie er allemaal geleefd hebben voor jou in de familie. Zo kan deze helemaal terug gaan door de jaren 1600. Veel van deze mensen in je familie kennen deze mensen dan niet. Doordat je een stamboom binnen je familie hebt kan dit dan ook niet vergeten worden. Dit kan van belang zijn als iemand het niet meer weet, maar het wel wilt weten.

Hoe ontstaat een familie

Het maken van een familie is tegenwoordig moeilijk. Vanuit vroeger uit konden mensen een achternaam kiezen. Op deze manier had je dan een naam die je kon doorgeven aan andere mensen zoals je kinderen. Zo kan je dan ook ervoor zorgen dat je familie groeit. Doordat er steeds meer mensen binnen je familie met dezelfde achternaam ook zorgen voor nieuwe kinderen. Het kan ook zijn dat mensen in je familie een andere achternaam hebben. Dit komt omdat je natuurlijk ook een relatie kan hebben met iemand in een andere familie. De kinderen nemen dan vaak de achternaam van de vader over. Op deze manier kan dan ook een familie achternaam uitsterven.

 

Achternaam veranderen

Als je niet blij bent met je achternaam kan het zijn dat je een andere achternaam wilt hebben. Zo kan het zijn dat je ruzie hebt met je vader en je niet meer dezelfde achternaam wilt hebben. Je kan er dan voor kiezen om de achternaam van je moeder over te nemen. Op deze manier kan je dan je achternaam veranderen. Dit moet je wel doen via de gemeente en hier moet je dan wel officieel dan ook goedkeuring voor hebben gehad.

MEER TE WETEN KOMEN

onderhouden

Goede band

Generaties